English translation

Oktober 2010

2 oktober hebben we het huis leeggehaald. Zonder vloeren en zonder al onze spullen ziet het er maar leeg en kaal uit. In deze sfeervolle ambiance mogen we ons nog een krappe week vermaken. Na alle drukte de afgelopen weken voelt het maar wat raar om je in een leeg huis te zitten vervelen. Deze week nog de bus inpakken en het huis opleveren en dan zijn we klaar voor een feestje.

September 2010

Voor iedereen die zich afvraagt hoe onze laatse maand voor vertrek eruit ziet:

"Het vertrek komt nu toch wel erg dichtbij he?", dit zegt bijna iedereen die we nu tegenkomen. En ja inderdaad, dat klopt, maar we moeten nog wel veel doen hier thuis. De bus is zo goed als klaar, op de vooras na, die we aan iemand gaan uitbesteden. Maar hier in huis is nog wel het een en ander te doen. We moeten alles inpakken in dozen en naar de stalling brengen, overal vloerbedekking strippen, de tuin in onkruidvrije staat brengen (dit is gezien de recente regen opeens de grond uitgeschoten), alle inbouwkasten afbreken en nog veel meer kleine rotklusjes. Gek genoeg hebben we er nog steeds lol in en dat verbaast zelfs onszelf. En last but not least moeten we nog het carnet de passage en wat legaliseringen regelen. Oh ja en dan vergaten we bijna het feestje wat we ook nog geven. Kortom we hebben het zo druk dat we ons geheel nog niet druk hebben kunnen maken over het feit dat we de laatste week in een geheel kaal huis zitten zonder bed, zonder fornuis, zonder koelkast en de laatste 2 dagen zelfs zonder huis...

Augustus 2010

Hoewel het vertrek opeens wel heel snel dichterbij komt is er nog genoeg te doen. De vorige maand was gelukkig erg productief zodat we wel goed op schema liggen. Deze maand moeten we een nieuwe APK op de bus zetten (2 jaar), zodat we als we terug komen ook nog gekeurd zijn. Als die erop zit gaan we de LPG installatie uitbouwen en de bus goed laten afstellen op benzine. Verder gaan de eerste spullen uit huis naar de opslag en rommelen we rustig verder. De website krijgt een opfrisbeurt en eindelijk wordt het VW bus stuk gevuld. Dat de website goed bekeken wordt blijkt wel als we de cijfers bekijken. We hebben de laatste maand meer dan 300 unieke bezoekers gehad. De berichten in het gastenboek waarderen we erg!

Juli 2010

Het is nu precies 3 maand voor ons geplande vertrek. Waar vorige maand vooral dingen in de voorbereiding op de reis actueel waren, zijn nu vooral alle dingen die nodig zijn om alles hier een jaar achter te laten een hot item. Deze maand moeten er een boel dingen in gang gezet worden. Zo hebben we besloten ons huis toch op te zeggen. Alle administratieve romplomp daaromheen moeten we nu regelen. Ook halen we midden deze maand de eerste van een serie vaccinaties. En ook Bronco gaat op bezoek bij de dierenarts. Ook de bus prepareren gaat in volle gang door. Zo gaat Gerard de schokbrekers vervangen door luchtvering. En ook de stuurdemper vervangen, verstralers aansluiten, imperials installeren en de stoelen opnieuw vullen/stofferen staan op het programma. Als het goed is komt de bus en ons verhaal met een klein stukje in de NRC-next. (edit: zie het gepubliceerde artikel!)

Juni 2010

Op dit moment zitten we midden in de voorbereidingen. Nu de website ook volop bezocht wordt houden we dit onderwerp ook goed actueel. Op dit gedeelte van de site kun je (vanaf nu) de voorbereidingen volgen. In de verhalen bij de onderwerpen in het menu staat ook telkens de actuele stand van zaken!

Januari 2010

Hoewel we al vanaf april 2009 deze domeinnaam hadden geclaimed stond de website nog steeds op een laag pitje. Nu 2010 het jaar van vertrek eindelijk was aangebroken werden we fanatieker in het bouwen van de site.

Oktober 2009

In Oktober 2009 hebben we definitief besloten onze lang gekoesterde reisplannen doorgang te laten vinden. In een gekke bui zeiden we 10-10-'10 is wel een mooie vertrekdatum. Van een grapje werd dit toch echt de definitieve vertrek-datum.