Wat slepen we allemaal mee?

We gaan hier natuurlijk niet onze complete inventaris beschrijven, maar een paar dingen zullen we hier toch noemen. Alle dingen die echt met de techniek en preparatie van de bus te maken hebben staan hier.

Communicatie

Om toch het contact met Nederland een beetje te onderhouden hebben we een minilaptopje mee om de website bij te houden. Voor verbinding zullen we gebruik maken van internetcafés. In sommige landen zitten die wat minder dikgezaaid, maar in ieder geval in de hoofdsteden moet dit lukken. Verder hebben we natuurlijk gewoon onze mobieltjes mee. Erg veel zullen we daar niet mee bellen, maar in Afrika is over het algemeen een vrij aardige dekking.

Koken

In de bus hebben we een klein keukenblokje. Geïntegreerd in het keukenblokje zit een Coleman Benzinebrander. Deze heeft 2 pitjes en kan behalve op de Coleman fuel ook op loodvrije benzine branden. We hebben deze nu al een flink aantal vakanties meegehad en wat ons betreft werkt dit veel handiger dan een gasstel met gasflessen. In Afrika is benzine makkelijker verkrijgbaar dan gasflessen.

Navigatie

Voor de navigatie nemen we naast een set Michelin kaarten en een kompas ook een GPS apparaat mee. We hebben voor een Garmin GPSmap 60CSX gekozen omdat deze robuust en waterdicht is. Verder is een groot voordeel is dat er zowel mee onroad (met kaart) als offroad (met pijl) genavigeerd kan worden. Houden de wegen op dan zie je nog steeds in welke richting je eindbestemming ligt. De kaarten die we gaan gebruiken zijn van Open Street Map.

Water

We hebben 2 jerrycans van 25 liter elk onder het keukenkastje staan deze zijn via een dompelpomp aangesloten op de kraan. In noodgevallen kunnen we ook nog gebruik maken van de watervoorraad op het dak. De jerrycans gaan we vullen met flessenwater. Mocht er geen flessenwater beschikbaar zijn dan hebben we een waterfilter mee om vervuild water te kunnen filteren. Het waterfilter is van het merk General ecology en zuivert water van bacteriën, virussen en celvormige zodat zelfs slootwater in drinkwater kan worden omgezet.

Recovery

Ook al heeft de Bus een set all terrain banden, we hebben niet de illusie dat we nooit vast zullen komen te zitten. Om meer grip te krijgen op moeilijke stukken kan de bandendruk flink worden verlaagd, later kunnen deze weer op druk worden gebracht met de ingebouwde compressor. Verder nemen we een set heavy duty rijplaten mee, niet alleen handig om weg te komen uit los zand, of modder, maar ook om greppels over te kunnen steken, of om als stukje vaste grond voor de krik te kunnen dienen. Voor lekke banden hebben we behalve een reparatieset 2 complete reservewielen met nieuwe banden mee.

Divers

Hier nog zomaar wat dingen die we ook meeslepen: