English translation

Thuis

10-4-'10

Een half jaar voor vertrek

Het is een zaterdag die gaat zoals zaterdagen bij ons al een hele tijd gaan. Om 7 uur gaat de wekker en staan we allebei op(en dat voor zaterdag...). Na het ontbijt ga ik (Marlous) naar mijn werk. En Gerard gaat naar zijn tweede huis is, de stalling van de Bus. Tijdens de verloren uurtjes op mijn werk ploeter ik voort met de opmaak van de website. En op weg naar huis nog even snel langs de bouwmarkt voor de zoveelste verfroller voor het interieur van de bus die in de schuur bij huis staat te wachten op een laklaag nr 4. Onder het eten 's avonds wordt de pizza bijna koud omdat we tijdens het eten ineens menen direct te moeten weten waar ook alweer de boot tussen Egypte en Sudan vertrekt.

De laatste tijd staat een gigantische hoeveelheid van onze vrije tijd ter beschikking aan het prepareren van de Bus en alle andere voorbereidingen op de grote reis. Meestal hartstikke leuk, maar soms is het wat frustrerend dat we niet altijd tijd hebben voor de normale dingen. Als we 's avonds op de bank ploffen, zitten we te rekenen hoe lang het duurt voordat we vertrekken. "Oei, dat is al binnen een half jaar". En laat dat nu ook nog eens exact een half jaar zijn...

11-4-'10

First mission

Zondagavond na weer een productieve klusdag besluiten we dat we best mogen vieren dat het vertrek nu best dichtbij komt. daarom gaan we naar de film First mission. Een echte aanrader om te kijken, erg indrukwekkend! De film gaat over een medewerkster van artsen zonder grenzen die op haar eerste missie in Zuid Amerika gaat. Na een leuke avond gaan we iets te laat toch maar vlot slapen want de werkweek komt er weer aan. Naast alle voorbereidingen gaat dat natuurlijk het komende halfjaar gewoon door.

8-'09

Terugblik

Meestal gaat het zo: De vragensteller probeert zijn gezicht in de plooi te houden en stelt dan de vraag "Ennuh, gaat die bus dat wel volhouden, de hele reis?". Nu weten wij dat natuurlijk ook niet zeker, maar we hebben goede hoop van wel. Met een boel onderdelen op reserve kunnen we best wat zelf repareren, en heus pa, in Afrika rijden ook auto's rond hoor!

Na een complete motorrevisie zijn we afgelopen zomer op vakantie geweest naar Portugal. Zwervend langs de kust van Frankrijk, Spanje en Portugal kregen we slechts 1 probleem. Het hendeltje van de waterkraan ging stuk, maar goed daar bleef de Bus wel om rijden. Met ruim 5000km op de teller van de nieuwe motor kwamen we weer thuis. Onze proefrit was geslaagd.