Bronco

Behalve voor onszelf, moeten we ook voor onze viervoeter dingen voorbereiden. Gelukkig is dit een stuk minder uitgebreid als voor onszelf.

Dierenarts

Omdat er voor honden geen travel health clinic bestaat moeten we het doen met de dierenarts. Maar eigenlijk, kwa intentingen moet je niet veel meer verwachten dan datgene wat een hond ook krijgt als je naar de costa del Sol gaat. Daarbij heeft hij (als pup al) een titerbepaling van zijn Rabies-antistoffen gehad. Samen met zijn paspoort en een door de voedsel en waren autoriteit gelegaliseerde gezondheidsverklaring vormen dit zijn reisdocumenten. We hebben vooraf contact gehad met andere reizigers die ook honden meehadden over de bijzonderheden. Een grappige tip die we kregen was dat je van de hond wel een pasfoto in zijn paspoort moet plakken. In het dierenpaspoort zit namelijk een leeg hokje waar evt een foto in kan. In Nederland is er geen mens die dat ook daadwerkelijk doet, maar blijkbaar vallen Afrikaanse douanebeambten daar wel over. Binnenkort mag Bronco dus bij de fotograaf zijn pasfoto's laten maken!

Apotheek

Net als voor onszelf nemen we voor Bronco ook een klein apotheekje mee met wat noodmedicatie. Daarover moeten we nog met de dierenarts overleggen.

Warmte

Veel mensen vragen ons hoe het nou moet met Bronco en de Afrikaanse warmte. Nu lopen er volgens ons ook in Afrika veel honden rond. Maar het is natuurlijk wel waar dat ons Europese hondje dat wat minder gewend is. Daarom hebben we op aanraden van wederom andere reizigers een speciale koelmat voor de hond aangeschaft (aqua coolkeeper). We hebben op vakantie in Portugal al gemerkt dat dat ook voor onze voeten erg aangenaam is. Het leuke is dat we op onze website ook reacties krijgen van andere mensen die ook een hond meehadden op hun reis. Zij gaven juist aan dat doordat je langzaamaan de warmte intrekt, de hond er ook geleidelijk aan went en niet meer last ervan heeft dan wijzelf.